Madrid verkozen boven Barcelona voor ‘EuroVegas’

AMSTERDAM – Het Amerikaanse resortbedrijf Las Vegas Sands heeft Madrid uitgekozen voor de bouw van een Las Vegas-achtig gokparadijs. Barcelona vist achter het net.

Las Vegas Sands-directeur Sheldon Adelson maakte vrijdag bekend dat hij de Spaanse hoofdstad had uitgekozen voor de bouw het miljardenproject. Barcelona en Madrid streden al een tijdje om de gunst van Adelson.

Barcelona nam het echter sportief op en presenteerde vrijdag meteen een eigen plan voor een ‘Barcelona World’, waaraan een prijskaartje hangt van 4,8 miljard euro, schrijft persbureau AP.

Voor er daadwerkelijk gebouwd kan worden in Madrid, moet aan een aantal lastige voorwaarden worden voldaan. Zo draagt Las Vegas Sands maar 35 procent van de totale kosten van het project. De rest moet uit andere bronnen komen. Ook moeten er nog enkele aanpassingen in de Spaanse regelgeving komen, om het resort mogelijk te maken.

Het Amerikaanse bedrijf Las Vegas Sands heeft wereldwijd grote resorts en uitgaansgelegenheden, waarvan er een aantal op de ‘Strip’ van Las Vegas, zoals The Venetian en The Palazzo.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie