Arcadis onderzoekt Braziliaans watertransport

ARNHEM - Advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden om het transport over de binnenlandse wateren van Brazilië te bevorderen. Dat maakte Arcadis zondag bekend.

De opdracht is afkomstig van het Braziliaanse ministerie van Transport en heeft een waarde van 2,7 miljoen euro. De Wereldbank is medefinancier van het project.

In het strategisch plan van Arcadis komen aanbevelingen en actieplannen te staan voor de korte, middellange en lange termijn. Arcadis voert het project binnen 300 dagen uit in samenwerking met het ministerie van Transport.

De rivieren in Brazilië hebben een totale lengte van circa 60.000 kilometer. Daarvan is 42.000 kilometer in potentie bevaarbaar, maar wordt slechts 13.000 kilometer daadwerkelijk commercieel gebruikt. Transporteurs maken dus veel minder gebruik van dit watersysteem dan de capaciteit toelaat.

Het vervoer over water maakt nu circa 13 procent van het totale volume in Brazilië uit. Het merendeel gaat over de weg en het spoor. De Braziliaanse overheid wil het transport over water laten groeien, omdat het duurzamer, goedkoper en veiliger is. Het volume moet binnen 20 jaar stijgen tot 29 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie