Japanse beurs sluit vlak

TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag vlak gesloten. Beleggers hielden zich koest in afwachting op de plannen die de Europese Centrale Bank (ECB) naar verwachting later op de dag ontvouwt om de eurocrisis te lijf te gaan. De Nikkei eindigde 0,75 punten hoger op 8680,57 punten.

Het noodlijdende Japanse elektronicaconcern Sharp zakte ruim 4 procent. Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardering van het bedrijf verlaagd naar de zogenoemde rommelstatus.

Sharp kampt met een zwakke kaspositie en lijdt forse verliezen. Kredietbureau Standard & Poor's bestempelde de leningen van Sharp vorige week al als 'junk'.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,1 procent in de middaghandel en de Kospi in Seoul steeg 0,4 procent.

De All Ordinaries in Sydney won 0,7 procent. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas klom 6,4 procent na de aankondiging van een alliantie met Emirates.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie