Overname TNT Express vertraagd

HOOFDDORP - De overname van pakketbezorger TNT Express door de Amerikaanse branchegenoot UPS zal naar verwachting pas begin 2013 worden afgerond.

Eerder gingen UPS en TNT nog uit van afronding van de overname in het vierde kwartaal van 2012.

Een onderzoek van de Europese Commissie naar de gevolgen van de overname voor de concurrentie op de Europese markt voor pakketbezorging, is onlangs echter met 10 werkdagen verlengd. Daardoor kan de transactie niet voor het einde van dit jaar worden voltooid.

De Europese concurrentiewaakhond vreest dat de combinatie van UPS en TNT in sommige landen een te grote speler wordt, vooral bij de bezorging van kleine pakketten. Klanten kunnen daar de dupe van worden. De Europese Commissie zou bijvoorbeeld voorwaarden kunnen verbinden aan toestemming voor de fusie, zoals de verkoop van activiteiten.

UPS en TNT zeiden vastbesloten te zijn de overname tot een goed einde te brengen en er samen hard aan te werken om aan alle voorwaarden te voldoen. UPS bevestigt dat de periode waarin de aandeelhouders van TNT Express hun stukken kunnen aanbieden, wordt verlengd tot 9 november.

UPS biedt 9,50 euro per aandeel voor TNT Express. De totale overnameprijs bedraagt 5,16 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie