TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag voor de vijfde handelsdag op rij lager gesloten. Beleggers bleven bezorgd over de economische vooruitzichten na tegenvallende cijfers over de Amerikaanse bouwsector en industrie.

Daarnaast werd gewacht op de vergadering van de Europese Centrale Bank op donderdag. De Nikkei eindigde 1,1 procent lager op 8679,82 punten.

Komatsu en Hitachi Construction Machinery verloren ruim 3 procent. De Japanse makers van bouwmachines stonden onder druk nadat bleek dat de bouwuitgaven in de Verenigde Staten in juli de grootste afname lieten zien in een jaar tijd.

NEC Corp leverde 2,6 procent in op berichten dat het Japanse computerbedrijf zijn volledige belang in de Chinese computermaker Lenovo wil verkopen om de kapitaalpositie te versterken.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen woensdag ook fors omlaag. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 1,4 procent in de middaghandel en de Kospi in Seoul zakte 1,7 procent. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,7 procent. De Australische economie groeide in het tweede kwartaal met 0,6 procent. In het eerste kwartaal bedroeg de groei nog 1,4 procent.