AMSTERDAM - McDonald's opent twee volledig vegetarische restaurants in Indiase pelgrimsteden. Dat schrijft de Financial Times dinsdag.

Volgens de krant probeert de normaal gesproken op hamburgerverkoop gerichte keten hiermee meer voet aan de grond te krijgen in het land waar koeien heilig zijn en er een taboe heerst op het eten van rundvlees.

De twee vegetarische restaurants in Noord-India moeten volgend jaar open zijn. De ene vestiging komt in Amritsar, het spirituele centrum van de sikhs. De andere komt in Katra, het startpunt van veel pelgrimages naar de Hindoestaanse bergtempel Vaishno Devi.

McDonald's is sinds 1996 gevestigd in India, maar heeft slechts 271 vestigingen in het land met meer dan een miljard inwoners. Dat aantal moet de komende drie jaar verdubbelen, zegt een woordvoerder van de keten tegen de krant.

Op de menu's staan aangepaste gerechten zoals de McVeggie, de McAlloo Tikki en McSpicy Paneer. De burger in India was ooit gemaakt van lam, maar dat bleek te 'rubberachtig'. Nu zijn alle burgers van kippenvlees gemaakt.