TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. De Nikkei eindigde 0,1 procent lager op 8775,51 punten.

Sharp wist daarentegen ruim 12 procent te stijgen. Het noodlijdende Japanse elektronicabedrijf heeft een belang van 9,2 procent in concurrent Pioneer overgedragen aan Mitsubishi UFJ Financial Group en Mizuho Financial Group als onderpand voor nieuwe leningen.

Ook liet topman Terry Gou van het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry weten een managementpositie na te streven bij Sharp in ruil voor investeringen in het Japanse bedrijf.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag ook kleine verliezen zien. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,3 procent in de middaghandel en de Kospi in Seoul zakte eveneens 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,7 procent. De Australische centrale bank hield conform verwachting de rente onveranderd op 3,5 procent.