Lufthansa biedt gratis omboekingen wegens staking

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa biedt haar klanten de mogelijkheid om tickets voor vluchten voor dinsdag gratis om te boeken naar een andere dag wegens een staking van het cabinepersoneel. Dat maakte Lufthansa maandag bekend.

Passagiers kunnen dan op een andere dag vliegen zonder extra te hoeven betalen. De stewards en stewardessen van Lufthansa leggen dinsdag opnieuw het werk neer om een betere cao af te dwingen.

Het is nog niet bekend waar en wanneer gestaakt gaat worden. De vakbond voor het cabinepersoneel maakt de details van de actie minstens 6 uur van tevoren bekend.

Lufthansa zei verder voorbereidingen te hebben getroffen om de gevolgen van de staking zoveel mogelijk te beperken, maar gaf geen details. Vrijdag legde het cabinepersoneel van Lufthansa op de luchthaven van Frankfurt het werk neer. Dit leidde tot 190 geannuleerde vluchten en duizenden gestrande reizigers.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie