BERLIJN - Navigatieconcern TomTom heeft een partnerschap gesloten met BMW voor het integreren van zijn Go Live-systeem in bepaalde modellen. Dat maakte TomTom donderdag bekend.

BMW-dealers in Europa kunnen nu speciaal aangepaste TomTom-apparaten aanbrengen in de BMW 1- en 3-serie en in de X1 en X3. In de TomTom Live diensten zit onder meer HD Traffic, TomTom's realtime verkeersinformatiedienst.

TomTom is optimistisch over de verkoop van navigatiekastjes in het vierde kwartaal. Dat zei directeur Corinne Vigreux, mede-oprichter van de navigatiedienstverlener, donderdag.

''Ik heb een redelijk vertrouwen in hoe we in het vierde kwartaal zullen presteren. De eerste signalen van detailhandelaren zijn gunstig'', aldus Vigreux.

Veerkracht

TomTom had het de afgelopen jaren moeilijk in de zogeheten PND-markt (losse kastjes) door concurrentie van navigatieprogramma's op smartphones en gratis verkrijgbare navigatiesoftware. Vigreux is zelf verbaasd over de veerkracht van de markt.

''De krimp is niet zo fors als iedereen dacht.'' TomTom houdt volgens haar echter nog steeds rekening met een verdere krimp van de PND-markt volgend jaar.