NEW YORK - De beurzen in New York zijn woensdag licht in de plus gesloten. De stemming wordt gesteund door een opwaartse herziening van de groei van de Amerikaanse economie.

Voor de derde handelsdag op rij lagen de handelsvolumes echter laag, in afwachting van een belangrijke speech van Fed-president Ben Bernanke vrijdag.

De Dow-Jonesindex sloot een fractie (4,49 punten) hoger op 13.107,48 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent (1,19 punten) tot 1410,49 punten en technologiebeurs Nasdaq klom ook 0,1 procent (4,04 punten) tot 3081,19 punten.

De verwachtingen zijn hooggespannen over de speech die Bernanke vrijdag houdt in Jackson Hole, tijdens een jaarlijkse bijeenkomst met centrale bankiers. ''Alle tekenen wijzen erop dat hij nieuwe stimuleringsmaatregelen aankondigt, maar beleggers nemen nu geen risico's'', zei Mike McCudden, hoofd derivaten bij internetbroker Interactive Investor, wijzend op de voorzichtige handel.

Beige Book

In het zogenoemde Beige Book, een rapport van het stelsel van Amerikaanse centrale banken over de stand van de economie, schreef de Fed woensdag dat de Amerikaanse economie geleidelijk groeit, terwijl de detailhandelsomzet licht verbetert en de huizenmarkt nog steeds in het slop zit.

Voorbeurs bleek dat de grootste economie ter wereld in het tweede kwartaal met 1,7 procent is gegroeid. Daarmee was de groei iets sterker dan eerder werd gedacht. Bij de eerste raming werd uitgegaan van een groei met 1,5 procent. De bijstelling voldeed aan de verwachtingen van economen.

Ook een cijfer over de aanstaande huizenverkopen viel mee. De verkopen stegen met 2,4 procent op maandbasis in juli, waarmee ze het hoogste niveau bereikten in meer dan 2 jaar tijd.

Yelp

Het aandeel van de socialenetwerksite Yelp schoot woensdag met bijna 22 procent omhoog. Na het aflopen van een zogenoemde lock-up periode, waarna de eerste investeerders hun aandelen mogen verkopen, hadden veel beleggers juist gerekend op een koersdaling. Dat was recent wel het geval bij Facebook. Toen het aandeel steeg, gingen veel beleggers die short waren gegaan juist aandelen kopen om hun verliezen te beperken.

De prijs van Amerikaanse olie daalde met 1,3 procent tot 95,07 dollar per vat, nadat schade in de Golf van Mexico door orkaan Isaac was uitgebleven. Brentolie steeg 0,1 procent tot 112,64 dollar per vat.

De euro noteerde een stand van 1,2530 dollar, tegen 1,2545 dollar ten tijde van het Europese beursslot.