Nikkei boekt kleine winst

TOKIO - De beurs in Tokio boekte woensdag een kleine winst. De stijging werd aangevoerd door de technologiefondsen. De omzetten op de beurs bleven laag.

Beleggers wachten op Fed-voorzitter Ben Bernanke, die aan het einde van de week spreekt op een topbijeenkomst van centrale bankiers. De Nikkei eindigde 0,4 procent hoger op 9069,81 punten.

Renesas Electronics klom ruim 35 procent na berichten dat het Amerikaanse private investeringsbedrijf KKR & Co wil investeren in de noodlijdende Japanse chipmaker. Het geplaagde elektronicabedrijf Sharp zette de klim voort en won 7 procent.

Volgens mediaberichten zal het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry nog deze week een belang nemen in de Japanse tv-fabrikant.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag een gemengd beeld zien. In Hongkong bleef de Hang Seng-index onveranderd in de middaghandel en de Kospi in Seoul klom 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,1 procent door verliezen onder de mijnbouwers.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie