Volkswagen bouwt motorenfabriek in Rusland

MOSKOU - De Duitse autofabrikant Volkswagen (VW) gaat een motorenfabriek bouwen in Rusland. Daarmee is een investering gemoeid van circa 250 miljoen euro, zo maakte de onderneming dinsdag bekend.

De nieuwe productiefaciliteit in Kaloega, een kleine 200 kilometer ten zuidoosten van Moskou, moet volgens VW in 2015 operationeel zijn. De fabriek moet uiteindelijk circa 150.000 motoren per jaar gaan afleveren.

Rusland is een economie in opkomst en daarmee voor VW en andere Europese autobouwers een steeds belangrijkere afzetmarkt. Het land was tot in 2009 de financiële crisis de handrem zette op de verkopen, hard op weg de grootste automarkt van Europa te worden. Inmiddels groeit de vraag weer.

VW verwacht vanaf 2018 jaarlijks een half miljoen auto's te verkopen in Rusland. Om dat te bewerkstelligen investeert het bedrijf de komende jaren 1 miljard euro extra in het land, een verdubbeling van de investeringen tot dusver.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie