Schuldencrisis raakt winst Crédit Agricole

PARIJS - De Franse bank Crédit Agricole heeft in het tweede kwartaal veel last gehad van de economische problemen in Zuid-Europa. Door forse afschrijvingen en tegenvallende prestaties in Griekenland en Italië kwam de winst bijna 70 procent lager uit dan een jaar eerder.

Crédit Agricole meldde dinsdag een nettowinst van 111 miljoen euro over het tweede kwartaal. De totale opbrengsten van de bank zakten met 14 procent tot 4,75 miljard euro.

De Franse bank schreef 427 miljoen euro af op zijn belang in de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo. Het bracht zijn belang in Intesa daarbij terug van 5 naar 2 procent.

Daarnaast wogen de moeilijke omstandigheden van de Griekse dochteronderneming Emporiki zwaar op de resultaten. De totale afschrijvingen op Griekenland kwamen uit op 370 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Jean-Paul Chifflet gaf dinsdag aan ''binnen enkele weken'' overeenstemming te kunnen bereiken met een van drie partijen die interesse hebben in de overname van Emporiki. Crédit Agricole zou daarbij een belang van hoogstens 10 procent overhouden in de Griekse bank.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie