AMSTERDAM - Facebook heeft de plannen voor de uitbreiding van het nieuwe hoofdkantoor onthuld.

"Het moet de perfecte technische ruimte worden", zegt oprichter Mark Zuckerberg op zijn Facebookpagina.

"Een grote kamer waarin duizenden mensen voldoende bij elkaar zitten om samen te werken", aldus Zuckerberg.

Momenteel werken op het hoofdkantoor in Menlo Park Californië al zo’n 2.000 werknemers. Die locatie, de Oos-campus, wordt uitgebreid zodat er plek is voor 6.600 werknemers. Op de nieuwe campus, de West-campus, wordt ruimte gemaakt voor nog eens 2.800 techneuten.

Muren

Facebook heeft voor deze klus architect Frenk Gehry aangesteld. Zijn taak is onder andere om de muren zo te ontwerpen, dat de mensen binnenin zich niet onderdrukt voelen.

Traditiegetrouw komen er geen vaste werkplekken. Iedereen werkt met bureaus die gemakkelijk verschoven kunnen worden. Op het dak van het nieuwe onderkomen komt een park.

"Van buitenaf lijkt het net alsof je naar een berg in de natuur kijkt", zegt Zuckerberg daarover. De uitbreiding wordt geheel eco-vriendelijk met veel bomen en planten.

Bekijk foto’s van de nieuwe plannen