'Brussel onderzoekt overname Aer Lingus nog'

DUBLIN - Zowel Ryanair als Aer Lingus verwacht dat de Europese Commissie volgende week nog niet akkoord gaat met de overname van Aer Lingus door Ryanair.

De twee Ierse luchtvaartmaatschappijen verwachten beide dat het onderzoek een tweede fase in zal gaan, die tot in 2013 kan duren.

Ryanair bracht onlangs een bod uit van 694 miljoen euro op zijn rivaal. Het bestuur van Aer Lingus blijft zich echter fel tegen de overnamepoging verzetten.

''Het bod is niet in het belang van de aandeelhouders, onderwaardeert het bedrijf en zal waarschijnlijk opnieuw verboden worden voor de Europese Commissie'', aldus het bedrijf dat voor 25 procent in handen is van de Ierse staat vrijdag.

Ryanair deed in 2006 en 2009 al overnamepogingen, maar stuitte toen ook al op de Brusselse autoriteiten. Deze keer wil de prijsvechter naar eigen zeggen met oplossingen komen die de zorgen over concurrentie problemen kunnen wegnemen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie