Winst AEX-bedrijven achter bij omzet

AMSTERDAM - De 25 ondernemingen die zijn opgenomen in de AEX-index hebben in het eerste halfjaar gezamenlijk meer winst geboekt. De stijging bleef echter wel achter bij de omzet. Dat blijkt vrijdag uit een inventarisatie van RTL Z.

De gezamenlijke winst steeg met 4,4 procent naar 22 miljard euro. De omzet steeg met 14,5 procent naar ruim vierhonderd miljard euro.

Air France-KLM trok de winstcijfers naar beneden. Het bedrijf leed net als een jaar geleden verlies, maar wel twee keer zo veel: 1,2 miljard euro. De cijfers van Philips droegen juist positief bij. Het bedrijf uit Eindhoven boekte in het eerste halfjaar een winst van 416 miljoen euro, tegen een verlies van 1,2 miljard euro een jaar geleden.

Philips was niet het enige bedrijf dat een verlies wist om te werken naar een winst. Ook de cijfers PostNL, TNT Express, SBS Offshore en TomTom kleurden het afgelopen jaar zwart in plaats van rood.

Lees meer over:
aex

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie