Heineken verhoogt bod op APB

SINGAPORE - Heineken heeft zijn bod op het belang van branchegenoot Frasier & Neave (F&N) in Asian Pacific Breweries (APB) verhoogd tot 53 Singaporese dollar per aandeel.

Dat maakte de bierbrouwer vrijdag bekend. Heineken bood eerder nog 50 dollar per aandeel voor het belang van F&N in de brouwer van het in Azië populaire Tiger Beer, maar dat bod werd overtroffen door Thai Beverages dat 55 dollar per aandeel op tafel wil leggen.

Eerder was al gemeld dat Heineken en F&N in gesprek zouden zijn over een mogelijk hoger bod.

Heineken heeft zelf rechtstreeks 9,5 procent van de aandelen APB in handen, en F&N 7,3 procent. F&N en Heineken hebben samen een belang van 64 procent in APB dat is ondergebracht in een joint venture waarvan ze allebei voor de helft eigenaar zijn.

Heineken wil F&N uitkopen uit die joint venture en bovendien het rechtstreekse belang overnemen. Het bod van Heineken betreft dus zowel het directe als het indirecte belang van F&N in APB. Dat komt uit op 39,7 procent.

Het totale bod van Heineken heeft een waarde van 5,6 miljard Singaporese dollar. Het concern geeft aan het bod niet meer te verhogen omdat het ''een aantrekkelijke waarde biedt voor zowel aandeelhouders van F&N als APB''.

Heineken stelt dat met het bestuur van F&N definitieve overeenkomsten zijn getekend met betrekking tot de transactie.

Aanraden

Zo zal het bestuur van F&N het bod aanraden aan zijn aandeelhouders en een aandeelhoudersvergadering organiseren. De aandeelhouders moeten dan nog wel met het bod akkoord gaan.

Wanneer het bod slaagt, bezit Heineken 81,6 procent van APB. Daarna zal een bod gelanceerd worden op de rest van de stukken.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie