Besluit over staking Lufthansa volgende week

FRANKFURT - Het cabinepersoneel van Lufthansa beslist volgende week of het gaat staken voor een betere cao. Dat heeft de vakbond van stewards en stewardessen UFO vrijdag gemeld.

Een ultimatum dat UFO aan de Duitse luchtvaartmaatschappij had gesteld, liep vrijdag af. Het bedrijf kwam niet met een voor de vakbond acceptabel aanbod. Het besluit over een eventuele staking is echter over het weekend heen getild om Lufthansa de gelegenheid te geven toch nog met een nieuw aanbod te komen.

De onderhandelingen over een nieuwe cao duren al een jaar. Het cabinepersoneel wil 5 procent loonsverhoging, na 3 jaar lang op de nullijn te zijn gehouden. Ook willen de stewards en stewardessen dat de inzet van tijdelijke krachten wordt beperkt. De eisen van het personeel staan haaks op het voornemen van Lufthansa om de kosten fors terug te dringen.

Terugschroeven

Lufthansa wil de komende tijd de uitgaven met 1,5 miljard euro terugschroeven. Dat is volgens het Duitse luchtvaartbedrijf nodig om de verslechterende economische omstandigheden en stijgende brandstofkosten het hoofd te bieden.

De actiebereidheid onder het cabinepersoneel is groot, zo bleek onlangs uit een ledenraadpleging van UFO. Hoewel het besluit pas na het weekeinde valt, zei bestuurder Dirk Vogelsang van de vakbond vrijdag dat de kans op een potentieel verlammende staking flink lijkt te zijn toegenomen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie