Brunel verhoogt omzetverwachting

AMSTERDAM - Detacheerder Brunel heeft opnieuw een zeer sterk kwartaal achter de rug en verhoogt de verwachtingen voor de rest van het jaar. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Brunel zag de omzet vorig kwartaal met 40 procent stijgen tot 303 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) klom met 31 procent tot 15,6 miljoen euro. Brunel haalde afgelopen kwartaal 70 procent van de omzet uit de detachering van personeel aan de internationale olie- en gasindustrie.

Het bedrijf verwacht dat de omzet in 2012 met minimaal 15 procent zal groeien. Eerder ging het bedrijf uit van een toename met 10 procent. Volgens topman Jan Arie van Barneveld heeft het bedrijf ook ''veel vertrouwen'' in 2013.

Olie en gas

De omzet uit de olie- en gasindustrie groeide in het tweede kwartaal met 57 procent, vooral dankzij toenemende opbrengsten van projecten in Australië. De omzet van detacheeractiviteiten in Duitsland steeg met 19 procent, in Nederland nam de omzet met 3 procent toe.

Brunel verwacht geen verdere verbetering in de Europese markt in de rest van het jaar. In Australië neemt de groei daarnaast af, doordat een belangrijk project afloopt. Voor 2013 staan er echter weer nieuwe projecten op stapel, waardoor de activiteiten daar volgend jaar weer zullen groeien.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie