AMSTERDAM - Ajax ziet geen aanleiding tot zorgen over de financiële situatie. Dat lieten de directie en de raad van commissarissen donderdag weten, in reactie op berichtgeving eerder deze week in De Telegraaf.

De Telegraaf meldde maandag op basis van ingewijden dat jaren van financieel wanbeleid diepe sporen zouden hebben nagelaten bij de Amsterdamse voetbalclub. Het Parool schrijft donderdag dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) deze week navraag heeft gedaan over financiële wantoestanden bij de club.

Ajax noemt de berichtgeving in De Telegraaf ''feitelijk onjuist'', en zegt een positief eigen vermogen en een goede kaspositie te hebben.

''Aangezien Ajax de post lonen en salarissen aan het terugbrengen is, voor de derde opeenvolgende keer meedoet aan de UEFA Champions League en daarnaast inkomsten uit bijvoorbeeld televisiegelden ziet stijgen, ziet de club geen aanleiding voor supporters en aandeelhouders om zich zorgen te maken over de financiële situatie.''

Ajax

Ajax zegt de eigen jeugd nadrukkelijk de kans te willen geven om in het eerste elftal te spelen. Deze groep wordt, indien nodig, aangevuld met aankopen die potentie hebben. ''De salarissen worden afgestemd op een solide financieel bouwwerk'', aldus Ajax in een persbericht.

De positie van financieel directeur Jeroen Slop ligt volgens Het Parool al langer onder vuur. Half juni stuurde de Ajax Supporters Delegatie (ASD) een brief naar de raad van commissarissen waarin ze liet weten geen plaats meer te zien voor Slop.

In oktober worden de jaarcijfers over het gebroken boekjaar 2011/2012 bekendgemaakt.