Beurzen verdeeld na tamme handelsdag

AMSTERDAM - De Europese effectenbeurzen zijn woensdag na een tamme handelssessie verdeeld gesloten. Er wordt wegens de zomervakantie nog altijd weinig gehandeld, waardoor bij gebrek aan richtinggevend nieuws grote koersuitslagen uitbleven.

''De markten zijn aan het zoeken en blijven heen en weer springen in afwachting van mogelijke acties van de centrale banken. Dat zal waarschijnlijk de komende 2 weken wel zo blijven'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

De AEX-index in Amsterdam schommelde de hele dag rond de slotstand van dinsdag en eindigde 0,1 procent hoger op 333,18 punten. De MidKap profiteerde van een sterke koerswinst van bank en verzekeraar SNS Reaal (plus 6,8 procent) en sloot met een winst van 0,5 procent op 504,79 punten.

De belangrijkste beursgraadmeters in Londen en Frankfurt daalden respectievelijk 0,5 en 0,4 procent. De CAC 40 in Parijs eindigde vlak. De hoofdindex in Madrid steeg 0,1 procent.

Aperam

Roestvrijstaalproducent Aperam won 1,7 procent en was de sterkste stijger in de AEX. Branchegenoot en voormalig moederbedrijf ArcelorMittal bungelde juist onderin met een koersverlies van 2,8 procent.

Verder viel KPN in negatieve zin op met een daling van 1,3 procent. Het telecomconcern staakt de pogingen om zijn Belgische dochteronderneming Base te verkopen. Door de problemen op de financiële markten is het volgens KPN niet mogelijk om een goede prijs te krijgen.

Standard Chartered

In Londen won Standard Chartered ruim 4 procent. De bank heeft een schikking getroffen met de financiële toezichthouder in New York die het bedrijf beschuldigde van illegale handel met Iran. In Helsinki werd Nokia 3,4 procent meer waard nadat topman Stephen Elop had gezegd dat het bedrijf binnenkort een nieuwe Windows-smartphone op de markt brengt.

De euro noteerde 1,2290 dollar, tegen 1,2330 dollar een dag eerder. Brentolie werd 1 procent duurder en kostte 115,13 dollar per vat en de prijs van Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 93,83 dollar per vat.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie