Beleggers WOL krijgen geld terug

AMSTERDAM – Beleggers die geld verloren bij de beursgang van World Online in 2000, hebben ruim 100 procent van hun inleg op hun rekening gestort gekregen.

Daarmee komt een lange periode van rechtszaken en onderhandelingen over een schikking ten einde. Al in 2010 was er een overeenkomst tussen de VEB en de banken, waarmee een bedrag van 110 miljoen euro was gemoeid. Er was veel tijd nodig voor onder meer administratieve zaken, waardoor het geld pas nu is uitgekeerd.

De Vereniging van Effectenbezitters bereikte recent namens circa 12.000 beleggers een akkoord met Goldman Sachs en The Royal Bank of Scotland. Consumentenclaim, dat ongeveer 5000 beleggers vertegenwoordigt, verwacht dat binnen enkele weken de handtekeningen gezet kunnen worden. ''We zijn heel dichtbij'', aldus een woordvoerder van Consumentenclaim.

Nina Brink

Na de beursgang van World Online op 17 maart 2000 bleek dat directeur Nina Brink haar aandelen in het bedrijf had verkocht. De prijs kelderde en beleggers verloren per aandeel 23,75 euro.

Later dat jaar werd WOL overgenomen door het Italiaanse Tiscali. Het overnamebedrag was een fractie van de 12 miljard euro die het bedrijf bij de beursgang waard was.

Lees meer over:
WOL

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie