Winst Tata Steel bijna helemaal verdampt

AMSTERDAM - De nettowinst van staalfabrikant Tata Steel is in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar bijna volledig verdampt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde kwartaalcijfers van het bedrijf. In mei maakte het bedrijf bij de publicatie van zijn jaarcijfers een winstdaling van veertig procent bekend.

De nettowinst van Tata daalde het afgelopen kwartaal met 88 procent naar 107 miljoen dollar (negentig miljoen euro). De omzet steeg daarentegen dankzij de Indiase activiteiten van Tata met 2,5 procent naar 5,93 miljard dollar.

In Europa daalde de omzet echter met vijftien procent naar 3,67 miljard dollar. Het bedrijf produceerde door de ingezakte vraag in Europa 6,2 procent minder staal dan in dezelfde periode vorig jaar.

Investeringen

De winstdaling op jaarbasis komt voor ruim de helft doordat het bedrijf juist in het eerste kwartaal van 2011 een eenmalige winst boekte met de verkoop van investeringen. De gedaalde staalprijzen en de tegenvallende vraag in Europa verklaren de rest van het winstverlies.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie