'Financieel kerkhof uit kast bij Ajax'

AMSTERDAM - Ajax verkeert door jarenlang wanbeleid in financieel zwaar weer. Intern wordt er vooral gewezen naar voormalig directeur Rik van den Boog.

"Financieel komt er geen lijk, maar een heel kerkhof uit de kast", zegt een anonieme bron maandag tegen De Telegraaf.

Naast Van den Boog zouden oud-voorzitter Uri Coronel en voormalig president-commissaris Steven ten Have een rol hebben gespeeld in het financiële debacle. Wanneer een nieuwe directievoorzitter wordt aangesteld die openheid van financiële zaken wil geven, zal volgens de ochtendkrant blijken welke onaanvaardbare risico's er in het verleden zijn genomen.

De nieuwe raad van commissarissen en directeur voetbalzaken Marc Overmars zouden geen openheid mogen geven, terwijl financieel directeur Jeroen Slop dat niet zou willen.

Gedwongen verkoop

Door de financieel moeilijke tijden is Ajax volgens de krant gedwongen spelers te verkopen. Vurnon Anita lijkt voor zo'n 8,5 miljoen euro naar Newcastle United te vertrekken, terwijl Theo Janssen hard op weg is naar zijn oude club Vitesse.

Eerder werden al aanvoerder Jan Vertonghen, Aras Özbiliz, Dario Cvitanich en Mounir El Hamdaoui van de hand gedaan en werden de contracten van onder anderen Ismaïl Aissati, Nicolas Lodeiro en Dmitry Bulykin niet verlengd.

Op het Damrak komt het aandeel van 's lands enige beursgenoteerde voetbalclub niet in beweging. Maandag om 9.34 uur noteerde het onveranderd op 7 euro, bij een marktbreed licht negatieve stemming.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie