AMSTERDAM - Technisch dienstverlener Imtech heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een flinke omzetgroei geboekt.

Met name de prestaties in Duitsland, Polen en Scandinavië waren sterk. Ook de winst steeg. Dat bleek uit de halfjaarcijfers die de technische dienstverlener dinsdag bekendmaakte.

De omzet van de fabrikant van onder meer systemen voor elektrische schuifdeuren steeg met veertien procent naar 2,6 miljard euro. De nettowinst nam met twee procent toe naar 62 miljoen euro. De orderportefeuille steeg met dertien procent tot 6,5 miljard euro.

Topman René van der Bruggen wijst naast de sterke prestaties in bovengenoemde landen op de 'sterke' positie die is opgebouwd in Turkije met de overname van zijn Turkse branchegenoot Arma Elektropanç in april.

Activiteiten in Europa

"We breiden onze activiteiten buiten Europa stap voor stap uit", aldus de topman. Imtech heeft onder meer alle elektrische diensten geleverd bij de bouw van een ijsfabriek van Unilever in de stad Konya.

Desondanks werd in Spanje en de Benelux juist minder omzet en winst geboekt. Imtech heeft in Nederland last van sterke concurrentie, met name op de kantorenmarkt. Ook merkt het de gevolgen van overheidsbezuinigingen op infrastructuur.

Voor 2012 mikt Imtech op een verdere toename van de winstgevendheid door autonome groei en overnames. In 2015 wil Imtech naar een omzet van acht miljard euro.