VELSEN - Papier- en kartonfabrikant Crown van Gelder (CVG) heeft in de eerste 6 maanden van het jaar de winst flink zien herstellen.

CVG zei vrijdag bij de publicatie van de cijfers over het eerste halfjaar dat marktherstel, sterke verkooptoename van nieuwe producten en lagere celstofkosten het resultaat vooruit hebben geholpen.

De nettowinst kwam uit op 1,8 miljoen euro, tegen een nettoverlies van 1,2 miljoen euro in de eerste 6 maanden van 2011. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,9 miljoen euro, tegen een verlies van 1,9 miljoen euro vorig jaar. De omzet kwam met 83 miljoen euro een fractie lager uit dan in de eerste helft van 2011.

Winst

CVG zei te verwachten 2012 met winst af te sluiten. In 2011 werd nog een fors verlies geboekt. Maar in het tweede halfjaar zal de onderneming wel last ondervinden van hogere prijzen van celstof, de belangrijkste grondstof voor papier en karton, en onzekere economische vooruitzichten. Ook een geplande revisie van de energiecentrale zal CVG parten spelen.

Topman Miklas Dronkers zei tevreden te zijn over de mooie groeicijfers binnen het NBD (New Business Development) programma. Ook liet hij weten dat de productietoename van 4 procent het resultaat is van de focus op efficiency.

Crown van Gelder zal in februari 2013 een verdere toelichting geven op de strategie 'Visie 2016'. Het bedrijf liet weten nu al gefocust te zijn op nieuwe producten en markten en de productie-efficiency, de pijlers onder de strategie.