ALMERE - Uitzendconcern USG People heeft in het tweede kwartaal door de moeilijke economische omstandigheden in Europa aanzienlijk minder omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte het moederbedrijf van uitzendbureaus Start People en Unique vrijdag bekend.

USG People zag de omzet vorig kwartaal met 11 procent dalen tot 720,2 miljoen euro. Het bedrijf schreef die daling toe aan de aanhoudende onzekerheid in de Europese economie, waardoor de vraag naar uitzendkrachten afneemt.

Dankzij een reorganisatie hield USG People de winstgevendheid redelijk op peil. De nettowinst kwam vorig kwartaal uit op 6,3 miljoen euro, tegen een verlies van 22,2 miljoen euro een jaar eerder.

Dat verlies kwam door grote eenmalige kosten. Worden die buiten beschouwing gelaten, dan stabiliseerde de winst op 5 miljoen euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) zakte met 6 procent tot 20,1 miljoen euro.

USG People wist de operationele kosten vorig kwartaal met 12 procent terug te dringen tot 126,5 miljoen euro. Het bedrijf voorziet geen verandering in de zwakke economische groei in Europa en blijft zich richten op de verbetering van de efficiëntie. De uitzender zag vanwege de onzekerheid op de markten af van een prognose voor de ontwikkeling van de winst in de rest van het jaar.