LONDEN - De Britse bank Lloyds heeft in de eerste zes maanden een verlies geleden van 676 miljoen pond (861 miljoen euro).

In dezelfde periode vorig jaar leed het financiële concern, dat voor bijna 40 procent eigendom is van de Britse overheid, nog een verlies van 2,3 miljard pond.

Lloyds maakte donderdag ook bekend opnieuw een fors bedrag extra opzij te zetten voor schadeclaims rond de verkoop van woekerpolissen.

Dit keer gaat het om een bedrag van 700 miljoen pond. In totaal heeft de bank tot nu toe 4,3 miljard pond voor dit doel gereserveerd.

Libor

De Britse bank Lloyds is betrokken bij de internationale onderzoeken naar de misstanden rond de vaststelling van het rentetarief Libor. Lloyds gaf aan dagvaardingen en informatieverzoeken van overheidsinstanties te hebben ontvangen met betrekking tot het Libor-onderzoek.

Vorige maand kreeg de Britse branchegenoot Barclays een boete van 453 miljoen dollar van Britse en Amerikaanse toezichthouders omdat handelaren van de bank het toonaangevende rentetarief hadden gemanipuleerd.

Lloyds heeft nog geen voorzieningen getroffen voor een eventuele boete, stelde financieel directeur George Culmer in een toelichting. Volgens hem heeft het geen zin bedragen te ramen zolang het onderzoek niet is afgerond.