AMSTERDAM - Reed Elsevier heeft de winst en omzet in de eerste helft van het jaar zien groeien en verwacht dat die trend in de rest van het jaar doorzet. Dat meldde het uitgeefconcern donderdag.

Reed Elsevier zag de omzet, aangepast voor wisselkoerseffecten, met 5 procent stijgen tot 3,7 miljard euro. De aangepaste winst steeg met 11 procent tot 900 miljoen euro.

Volgens topman Erik Engstrom zijn de vooruitzichten onzeker, doordat onduidelijk is hoe de economische omstandigheden doorwerken op de markten waar het bedrijf actief is.

Op basis van de resultaten in de eerste helft van het jaar houdt Reed Elsevier vast aan de verwachting van groei van de omzet en de winst in het hele jaar.

Bij alle vijf divisies van Reed Elsevier namen de winst en omzet afgelopen kwartaal toe. Engstrom sprak dan ook van sterke resultaten.

De moeizame economische omstandigheden merkt het bedrijf vooral door de zwakke ontwikkeling van de Europese markt. Daarin kwam de afgelopen maanden weinig verandering, aldus Engstrom.