TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund door kwartaalcijfers van lokale en internationale bedrijven, die over het algemeen positief uitvielen.

De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 8443,10 punten. Een dag eerder sloot de Japanse beurs nog op het laagste punt in 7 weken tijd.

Het Japanse technologiebedrijf Canon zakte desondanks 7,8 procent na een verlaging van de winstverwachting voor 2012. Het concern heeft last van de crisis in de eurozone en een sterke yen. Olympus klom 9,6 procent.

De maker van medische apparatuur Terumo Corp bevestigde een fusie met Olympus na te streven. Het bedrijf gaat daarmee de strijd aan met elektronicaconcern Sony, dat eveneens interesse heeft in de noodlijdende Japanse camerafabrikant.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag ook kleine winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent hoger in de middaghandel. In Seoul klom de Kospi 0,7 procent. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern LG Electronics won 6,6 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,5 procent.