MÜNCHEN - Het Duitse technologieconcern Siemens ondervindt steeds meer tegenwind van de economische crisis.

De orderontvangst ging in het afgelopen kwartaal flink omlaag. Ook twijfelt het bedrijf of de winstverwachting voor dit jaar gehandhaafd kan worden. Dat liet Siemens donderdag weten.

De orderontvangst kromp met 23 procent tot 17,8 miljard euro in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van Siemens. Dat is veel minder dan de 19,5 miljard euro aan nieuwe orders die analisten gemiddeld hadden verwacht.

Uitstel

Volgens topman Peter Löscher stellen klanten investeringen steeds vaker uit, vooral in de industrie. ,,Gezien het slechter wordende klimaat is het moeilijker geworden om onze winstprognose voor dit boekjaar te bereiken'', aldus de topman. Siemens heeft nu nog een verwachting voor een winst van 5,2 tot 5,4 miljard euro.

De winst van Siemens kwam afgelopen kwartaal uit op 850 miljoen euro, wat veel minder is dan verwacht. De omzet bedroeg 19,5 miljard euro.

Siemens liet verder weten dat de beursgang van de lichtdochter Osram definitief wordt afgeblazen vanwege de onrust op de financiële markten. Het onderdeel zal volgend jaar worden afgestoten aan de aandeelhouders van Siemens.