AMSTERDAM - ING gaat in beroep tegen een in mei genomen besluit van de Europese Commissie, waarin de herstructureringsplannen voor de bank en verzekeraar opnieuw werden goedgekeurd. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De commissie kondigde in mei aan een nieuw onderzoek in te stellen naar de herstructureringsplannen, waaronder de gedwongen verkoop van WestlandUtrecht Bank.

Volgens Brussel waren de plannen echter nog steeds verenigbaar met de interne markt en werden ze daarom opnieuw goedgekeurd.

Nu volgt dus het beroep van ING op dat laatste besluit. Het financiële concern liet weten op dit moment een dialoog te voeren met de commissie over een gewijzigd en bijgewerkt plan.

''Er is veel vooruitgang geboekt, maar er is meer tijd nodig om tot een overeenkomst te komen die voor beide partijen acceptabel is'', aldus ING.

Noodinjectie

ING kreeg in oktober 2008 een noodinjectie van 10 miljard euro van de Nederlandse staat. Brussel stelde strenge eisen aan die steun.

Zo moest het concern de bank- en verzekeringsactiviteiten opsplitsen, de Amerikaanse internetspaarbank ING Direct verkopen en ook WestlandUtrecht afstoten.