TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de opnieuw opgelaaide zorgen over de schuldencrisis in de eurozone. 

Een licht herstel van de Chinese industriële activiteit bood echter enige ondersteuning. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 8488,09 punten.

Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in juli licht is toegenomen tot 49,5, van 48,2 in juni. Dat is het sterkste niveau sinds februari 2012. Een cijfer onder de 50 duidt op een krimp van de industrie, terwijl een cijfer boven de 50 wijst op groei.

Het verbeterde cijfer geeft volgens economen aan dat de steunmaatregelen van de Chinese overheid effect sorteren, maar dat nog meer ingrepen nodig zijn om de groei verder te stimuleren.

Hongkong

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag kleine winsten zien. In Hongkong, waar de opening van de beurs werd uitgesteld vanwege de tyfoon Vicente, noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent hoger. In Seoul steeg de Kospi 0,3 procent.

De All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent. Billabong klom 20 procent. De Australische sportkledingfabrikant heeft opnieuw een overnamebod ontvangen van het private investeringsbedrijf TPG Capital.