Rio Tinto bezorgd over wereldeconomie

MELBOURNE - De Brits-Australische mijnbouwgroep Rio Tinto maakt zich zorgen over de ontwikkeling van de wereldeconomie ondanks een recordhoge ijzerertsproductie.

Het concern stelde dinsdag dat de mondiale marktomstandigheden in het tweede kwartaal aanzienlijk zijn verslechterd.

Rio Tinto haalt 80 procent van zijn winst uit de winning van ijzererts en is 's werelds op een na grootste delver van het gesteente. In de eerste helft van dit jaar haalde het bedrijf 94,3 miljoen ton ijzererts uit de grond. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van de eerste helft van 2011.

Winning

In de afgelopen maanden was ook de winning van koper, bauxiet, aluminiumoxide, kolen en titaniumdioxide hoger dan een jaar eerder. Tegelijkertijd kwam het producenten- en consumentenvertrouwen steeds verder onder druk te staan.

''We houden de mate van economisch herstel in de Verenigde Staten, de aanhoudende eurocrisis en het effect van stimulerende maatregelen in China nauwlettend in de gaten'', aldus bestuursvoorzitter Tom Albanese.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie