AMSTERDAM - Koffie- en theebedrijf DE Master Blenders 1753 mag zich, nog voor het goed en wel een beursnotering heeft in Amsterdam, verheugen in de belangstelling van een grote investeerder.

Dinsdag werd bekend dat Donata Holding een belang van 12,19 procent genomen.

Donata is een investeringsvehikel van de steenrijke Duitse familie Reimann. Die is vooral bekend als eigenaar van de cosmeticagigant Coty en grootaandeelhouder van de Britse producent van consumentenartikelen Reckitt Benckiser. Voor zover bekend zijn de Reimanns nog niet actief in de koffiebranche.

Lange termijn

Donata liet via een woordvoerster weten dat het zijn belang in het vroegere Douwe Egberts ziet als een investering voor de lange termijn. Het wil minderheidsaandeelhouder blijven, maar sluit een verdere uitbreiding van het belang niet uit. Wat de investeerder precies voor plannen heeft, is niet duidelijk.

DE Master Blenders is een afsplitsing van het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Sara Lee, dat eerder dit jaar besloot de koffie- en theedochter naar de beurs in Amsterdam te brengen.

Het krijgt op 9 juli een beursnotering op het Damrak, maar er kan al sinds 12 juni 'virtueel' in het aandeel worden gehandeld.