AMSTERDAM - KPN houdt vast aan zijn huidige strategie, en wil die in samenspraak met zijn nieuwe grootaandeelhouder América Móvil verder uitvoeren. Dat schrijft topman Eelco Blok maandag in een brief aan de klanten van het telecombedrijf.

Blok verzette zich lange tijd hevig tegen de avances van zijn Mexicaanse belager. Hij zocht tevergeefs naar strategische alternatieven, zoals een verkoop van de Duitse dochter E-Plus, een van de kroonjuwelen van KPN. Maar inmiddels ziet Blok ook voordelen in het belang van bijna 28 procent van América Móvil.

''We hebben er een grootaandeelhouder bij die in dezelfde sector actief is'', schrijft Blok. ''We gaan graag het gesprek aan om te zien welke voordelen we kunnen behalen met operationele samenwerking, zoals bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop. Daar kan KPN sterker van worden.''

Marktaandeel

Het telecomconcern heeft een periode met tegenvallende resultaten achter de rug. Het verloor de laatste tijd bovendien veel marktaandeel in Nederland. Het onverwachtse vertrek van financieel directeur Carla Smits-Nusteling kwam daar nog eens bovenop.

América Móvil heeft geprofiteerd van de koersval die dat tot gevolg heeft gehad door voor een betrekkelijk zacht prijsje een fors belang te verwerven.

Blok benadrukte dat KPN blijft investeren in verbetering en modernisering van het netwerk, zodat dat betrouwbaarder en veiliger wordt. ''Met deze brief wil ik u verzekeren van de toewijding waarmee onze KPN-medewerkers dag-in, dag-uit voor u aan het werk zijn'', aldus de topman.