Producent diabetesmedicijnen voor 4,2 miljard overgenomen

AMSTERDAM - De Amerikaanse farmaceut Bristol-Myers Squibb neemt voor 5,3 miljard dollar (4,2 miljard euro) biotechnologiebedrijf Amylin over. Bristol-Myers breidt hiermee de portfolio van diabetesmedicijnen uit.

Bristol-Myers troeft concerns zoals Novartis en Sanofi af, zo meldt persbureau Reuters. Eerder probeerde het bedrijf Amylin al over te nemen voor 3,5 miljard dollar.

Amylin staat vooral bekend als producent van Byetta en Bydureon, medicijnen voor type 2 diabetes. Voor de ontwikkeling van beide medicijnen werkte het concern samen met Eli Lilly, maar de samenwerking eindigde in een rechtszaak. Bristol-Myers heeft nu toegezegd de betalingen die hieruit voortvloeien te dekken.

Bristol-Myers maakte verder bekend meer te gaan samenwerken met het Britse AstraZeneca om de producten van Amylin verder te ontwikkelen. AstraZeneca betaalt 3,4 miljard dollar voor deze rechten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie