Parfummaker Coty wil 700 miljoen ophalen met beursgang

AMSTERDAM - Cosmeticaproductent Coty wil 700 miljoen dollar (556 miljoen euro) aan vers kapitaal ophalen via notering op de beurs van New York, zo maakt het Franse concern vrijdag bekend.

Het bedrijf, opgericht in 1904, heeft een aantal bekende cosmeticamerken in zijn portefeuille, waaronder Adidas, Calvin Klein, Davidoff, Marc Jacobs en Playboy. Ook is het concern een expert op het gebied van beroemdheidsgeurtjes, zoals de merken 'Beyoncé Pulse”. 'Lady Gaga Fame' en 'Glow by JLo'.

Coty verdient 53 procent van zijn omzet met geurtjes, terwijl 30 procent van de omzet wordt gehaald uit cosmetica. De overige 17 procent wordt verdiend met huidverzorgingsproducten.

Avon

Als nummer 2 in de parfummarkt probeerde het onlangs de nummer 1 Avon over te nemen, maar het bod van 10,7 miljard dollar liep in mei stuk.

Coty is op zijn beurt sinds 1996 in handen van meerderheidsaandeelhouder Joh. A. Benckiser, een Duitse holding.

In de aankondiging van de beursgang bij de Securities and Exchange Commission (SEC) schrijft Coty dat het bedrijf dit boekjaar naar verwachting 4,5 miljard dollar aan omzet zal genereren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie