Japans Nomura pakt top aan om schandaal

TOKIO - Nomura Holdings, het grootste effectenhuis van Japan, halveert tijdelijk de beloningen van topman Kenichi Watanabe en andere bestuurders.

Ook gaat de afdeling die zich bezighoudt met de begeleiding van beursgangen en aandelenemissies flink op de schop. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

De zelfopgelegde maatregelen volgen op een intern onderzoek naar handel met voorkennis. Nomura begon het onderzoek nadat toezichthouders hadden vastgesteld dat medewerkers van het effectenhuis klanten hadden getipt voorafgaand aan een reeks aandelenemissies waar het bij betrokken was.

Watanabe bood tijdens een persconferentie nederig zijn excuses aan. Het is het derde voorkennisschandaal bij Nomura in de 4 jaar dat hij er de scepter zwaait, maar de topman peinst er niet over af te treden. ''Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt'', zei hij.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie