Randstad gaat banen schrappen

AMSTERDAM - Uitzender Randstad gaat een nog onbekend aantal banen schrappen in Nederland en Duitsland. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend, zonder te vermelden hoeveel kosten het daarmee wil besparen.

De ingreep hangt volgens een woordvoerster samen met de slechte marktomstandigheden in Nederland en Duitsland. Randstad verwacht dat de reorganisatie de komende maanden tot 20 miljoen euro kost, en binnen een jaar tot kostenbesparingen leidt.

Randstad moet volgens de zegsvrouw in de genoemde markten efficiënter gaan werken. ''We zitten in een wat te ruim jasje'', zei zij. Het bedrijf had eerder dit jaar al gezegd dat het zou ingrijpen als de economische ontwikkelingen daarom vragen.

Analisten van Rabobank stelden in een reactie dat de stap van Randstad een logische is, maar geen teken van kracht. Zij hadden liever een voortvarender aanpak gezien, met eveneens maatregelen in Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie