Tokio verheugd over Brussel

TOKIO - De aandelenbeurzen in Azië reageerden vrijdag positief op de afspraken die zijn gemaakt op de eurotop in Brussel. De Japanse Nikkei-index kreeg er 1,5 procent bij en sloot voor het eerst in ruim een maand net boven de 9000 punten.

Ook op andere beurzen werden flinke winsten geboekt.

De Nikkei kreeg er ruim 132 punten bij en eindigde op 9006,78 punten. De Zuid-Koreaanse Kospi-index sloot 1,9 procent hoger op 1854,01 punten en de Australische All Ordinaries ging 1,3 procent omhoog tot 4139,700 punten. De Hang Seng-index in Hongkong stond in de middaghandel 2,4 procent hoger.

Exportbedrijven

Onder meer banken en exportbedrijven profiteerden van de goede stemming. Financieel bedrijf Nomura Holdings steeg 3,9 procent. Mitsubishi UFJ Financial Group kreeg er 1,6 procent bij.

Toyota boekte een winst van 2,6 procent en Canon kreeg er 1,8 procent bij. De exporterende bedrijven zijn gevoelig voor de ontwikkelingen van de Europese economie.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie