'Handelsverlies JPMorgan mogelijk 9 miljard'

NEW YORK - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase lijdt mogelijk een verlies van 8 à 9 miljard dollar als gevolg van een mislukte strategie voor risicovolle beleggingen. Dat schreef The New York Times donderdag op basis van ingewijden.

Begin mei maakte de bank bekend dat een handelaar in Londen een verlies had veroorzaakt van circa 2 miljard dollar. Later in die maand zei bestuursvoorzitter Jamie Dimon dat het verlies mogelijk op 3 miljard dollar zou kunnen uitkomen.

De topman ging er destijds nog wel vanuit dat zijn bank een stevige winst zou boeken in het tweede kwartaal. Elke 3 maanden boekt JPMorgan Chase een winst van ongeveer 5 miljard dollar.

Het verlies van 8 à 9 miljard dollar staat in een intern rapport van de bank en is gebaseerd op het donkerste scenario, aldus de bronnen. Andere partijen, waaronder toezichthouders, houden rekening met een verlies van tussen 6 en 7 miljard dollar omdat JPMorgan Chase inmiddels een deel van de beleggingen heeft verkocht.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie