AMSTERDAM - KPN-topman Eelco Blok is donderdag in Mexico om kennis te maken met de top van telecomaanbieder América Movil.

Dat bevestigt een woordvoerster van KPN, zonder verdere details te willen verstrekken.

Kort voor het vertrek van Blok werd bekend dat de Mexicanen slagen in hun bod op bijna een derde van alle aandelen KPN. Ze wilden maximaal 27,7 procent van KPN verwerven voor 8 euro per aandeel.

Het was woensdag de laatste dag dat aandeelhouders van KPN hun stukken konden aanbieden. KPN vond het bod te laag en raadde aandeelhouders af om hun stukken te verkopen.

KPN gaf eerder aan te twijfelen over de bedoelingen van de Mexicanen en probeerde zijn Duitse dochter E-Plus te verkopen om aandeelhouders een alternatief te bieden. Gesprekken hierover mislukten echter. De Belgische dochter Base staat nog wel in de etalage.

Belang

Door het belang van 27,7 procent hebben de Mexicanen effectief een beslissende stem, omdat bij aandeelhoudersvergaderingen meestal een meerderheid van de aandeelhouders niet komt opdagen.

América Móvil bleef bewust onder de grens van 30 procent, omdat de Nederlandse wet bedrijven met een groter belang verplicht een bod uit te brengen op het volledige bedrijf.

América Móvil laat binnen drie werkdagen weten of het het bod gestand doet, waarmee de transactie definitief is.