AMSTERDAM - Bonussen voor het gewone bankpersoneel van ING zijn verleden tijd onder de nieuwe cao die het bedrijf is overeengekomen met de vakbonden.

Dat heeft ING donderdag bekendgemaakt. ''Een regelrechte doorbraak in de financiële wereld'', aldus bestuurder Ike Wiersinga van de CNV Dienstenbond.

De nieuwe, 3-jarige cao geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012 voor 19.000 medewerkers van ING Bank en Westland Utrecht Bank in Nederland. Zij krijgen geen prestatiebeloning meer. In ruil daarvoor stijgt hun salaris gedurende de looptijd van de cao in vijf stappen met in totaal ruim 9,3 procent.

Beloning

De nieuwe beloningsstructuur is volgens directievoorzitter Nick Jue van ING Nederland een belangrijke stap in het moderniseren van de arbeidsvoorwaarden. ''ING en de vakorganisaties vinden het belangrijk om de medewerkers rust en zekerheid te bieden'', aldus Jue.

Bonussen voor het hogere management blijven bestaan, maar worden volgens een woordvoerster van ING wel onder de loep genomen. De afgelopen 3 jaar is paal en perk gesteld aan zowel vaste als variabele beloningen van de ING-top.

In het verlengde van de nieuwe cao worden verdere stappen gezet. Het is de bedoeling dat het totale beloningspakket voor het hogere personeel in Nederland lager uitpakt, aldus de zegsvrouw.