AMSTERDAM - Shell heeft het bod op alle uitstaande aandelen van het Britse Cove Energy voor de derde keer verlengd. Aandeelhouders hebben nu tot 11 juli om zich te melden voor het bod.

Dat meldde de Brits-Nederlandse olie- en gasmaatschappij donderdag. Eerder deze week verlengde de Thaise rivaal PTTEP het bod op Cove ook. Shell biedt 220 pence (2,75 euro) per aandeel Cove. Onder dat bod zijn nu 3,46 procent van de uitstaande aandelen van Cove aangemeld.

Shell meldt daarbij dat bijna dertig procent van de aandelen onherroepelijk zijn aangemeld. Bij de vorige verlenging van het bod op 14 juni meldde Shell nog dat er 4,84 procent van het uitstaande kapitaal van Cove was aangemeld.

PTTEP

PTTEP's bod van 240 pence (drie euro) per aandeel loopt tot 6 juli. Het Thaise bedrijf merkte maandag bij de verlenging van het bod op dat het nogmaals verlengd kan worden.

Doel van zowel Shell als PTTEP is het felbegeerde belang van 8,5 procent van Cove Energy in een groot gasveld in het noorden van Mozambique. Daar werd in 2010 en 2011 voor twaalf biljoen kubieke meter aan aardgas gevonden. De verwachting is dat het veld nog voor tientallen biljoenen kubieke meters aan aardgas meer bevat.