News Corp wordt opgesplitst

NEW YORK - Het mediabedrijf News Corp wordt opgesplitst in twee bedrijven, een voor entertainment en een voor kranten en boeken. Dat heeft het bedrijf donderdag bevestigd.

De 81-jarige mediatycoon Rupert Murdoch blijft voorzitter bij beide bedrijven en blijft daarnaast ook de dagelijkse leiding houden bij de entertainment-activiteiten. Wie de nieuwsactiviteiten gaat leiden is niet bekendgemaakt.

News Corp zal onder meer filmstudio 20th Century Fox en televisiezender Fox News onderbrengen bij het entertainmentbedrijf, terwijl kranten als The Wall Street Journal en het Britse tabloid The Sun worden ondergebracht bij de nieuwsactiviteiten.

News Corp gaf eerder aan een splitsing te overwegen. De beide delen zouden dan als aparte beursgenoteerde bedrijven verder gaan.

De nieuwsactiviteiten staan zwaar onder druk door de slechte economische omstandigheden en door alle ophef over de afluisterpraktijken van de Britse tabloids van News Corp in de afgelopen jaren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie