Eis 5 jaar tegen beurshandelaar Kerviel

PARIJS - De openbare aanklager in Frankrijk heeft woensdag in hoger beroep 5 jaar celstraf geëist tegen Jérôme Kerviel, de beurshandelaar die in 2008 met roekeloze transacties de bank Société Générale aan het wankelen bracht. Hij werd in 2010 al tot 5 jaar veroordeeld, waarvan 2 jaar voorwaardelijk.

Aanklager Dominique Gaillardot riep de rechtbank op Kerviel tot een afschrikwekkend voorbeeld te maken. Hij noemde zijn handelen ''pervers en manipulatief''. Kerviel speculeerde op eigen houtje met zo'n 50 miljard euro. Société Générale, een van de grootste Franse banken, verloor daardoor 4,9 miljard euro.

Kerviel heeft nooit ontkend dat hij met grotere bedragen gokte dan was toegestaan, maar houdt nog altijd vol dat dit bij zijn werkgever de normaalste zaak van de wereld was. De bank zou daarvan ook op de hoogte zijn geweest, maar spreekt dat zelf tegen. Donderdag is het slotpleidooi van de verdediging.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie