NEW YORK - De beurzen op Wall Street herstelden dinsdag enigszins van de verliezen die een dag eerder werden geleden.

Meevallende cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt wogen zwaarder dan een onverwacht sterke terugval van het consumentenvertrouwen en de aanhoudende twijfels over de eurozone.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 0,3 procent op 12.534,67 punten. De S&P 500-index klom 0,5 procent tot 1319,99 punten. De Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij met een slotstand van 2854,06 punten.

Vlak na de openingsbel bleek uit cijfers van onderzoeksbureau Conference Board dat het consumentenvertrouwen in de VS deze maand sterker is gedaald dan verwacht. Dat kwam vooral door groeiend pessimisme over de komende maanden.

De inschatting van de huidige situatie was minder somber dan in mei. Beleggers trokken zich echter op aan cijfers waaruit bleek dat de huizenprijzen in de 20 grootste Amerikaanse steden in april voor de derde achtereenvolgende maand zijn gestegen.

Dow Jones

De Dow Jones werd aangevoerd door olieproducenten Chevron en Exxon Mobil, die 1,5 tot 2 procent wonnen.

De olieproductie in de Golf van Mexico is weer hersteld, nadat deze enkele dagen stil werd gelegd vanwege de tropische storm die over het gebied raasde. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg dinsdag met 0,2 procent tot 79,38 dollar.

JPMorgan Chase hoorde met een plus van 1,2 procent ook tot de grotere winnaars. De bank profiteerde van positieve woorden van analisten van branchegenoot Goldman Sachs.

NewsCorp

Het aandeel NewsCorp steeg 8,5 procent. Het bedrijf bevestigde berichten dat het overweegt zich op te splitsen in twee bedrijven, een voor film en televisie en een voor gedrukte media.

NewsCorp bezit onder meer filmstudio 20th Century Fox, televisiezender Fox en de kranten The Wall Street Journal en The Sun.

De producent van internetspelletjes Zynga verloor bijna 5 procent. De toekomstplannen die het bedrijf dinsdag presenteerde, wisten beleggers niet te overtuigen. Zynga wil zijn software onder meer toegankelijk maken voor andere spelletjesmakers.

Euro

De euro was dinsdagavond 1,2495 dollar waard, tegen 1,2465 dollar aan het slot van de Europese beurshandel eerder op de dag.