AMSTERDAM - Het Thaise PTT Exploration & Production (PTTEP) heeft, in navolging van rivaal Shell, het bod op het Britse Cove Energy verlengd. Dat meldde het Thaise bedrijf maandag.

Aandeelhouders van het Britse bedrijf hebben nu tot 6 juli de tijd om zich in te schrijven voor het bod. Tot nu toe was slechts 0,25 procent van de uitstaande aandelen aangemeld voor het Thaise bod.

PTTEP biedt 240 Britse pence (2,98 euro) per aandeel, meer dan het bod van 220 pence per aandeel van Shell. De beurskoers van Cove is inmiddels gestegen tot 265,5 pence, waarbij beleggers hopen dat Shell met een hoger tegenbod komt.

Shell verlengde het bod op Cove eerder deze maand ook al. De aandeelhouders hebben nu tot 27 juni de tijd om zich in te schrijven op het huidige bod van Shell. Ten tijde van de verlenging was net geen vijf procent van de uitstaande aandelen aangemeld voor het Shell-bod.

Cove is een aantrekkelijke overnameprooi voor zowel Shell als PTTEP vanwege het belang van 8,5 procent dat de Britten hebben in een groot gasveld in het noorden van Mozambique.