AMSTERDAM - Larry Page, CEO van Google, is ziek. Het is onduidelijk wat er precies is met hem aan de hand is. Wel is helder dat hij de komende tijd geen publieke optredens zal bijwonen.

Page probeerde de bezorgdheid over zijn gezondheid weg te nemen in een mail naar medewerkers waarin hij zegt dat het “het niets ernstigs is", aldus de Wall Street Journal zaterdag.

Op de aandeelhoudersvergadering afgelopen donderdag zei bestuursvoorzitter Eric Schmidt dat Page “helaas zijn stem kwijt is” en dat hij daarom “tot nader order” niet in het openbaar zal verschijnen.

Hoewel er dus vooralsnog weinig reden is om aan te nemen dat Page iets ernstigs onder de leden heeft, zijn Google-watchers toch bezorgd, schrijft de WSJ.

Jobs

Dat heeft onder meer te maken met het recente overlijden van Steve Jobs van Apple, ook uit Silicon Valley. Velen vonden toen dat Apple minder zwijgzaam had moeten zijn over de gezondheid van Jobs.

Google zou het dan ook anders moeten aanpakken dan Apple, menen de watchers, en precies zeggen wat er met de 39-jarige Page aan de hand is.

Beleggers namen het nieuws rustig op. Het aandeel sloot vrijdag op de Nasdaq 1,1 procent hoger op 571 dollar. Aandelen Google klommen dit jaar al 17 procent.